• 078 - 616 6681
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Welke planten vinden slakken niet lekker? 4x planten die beschermen tegen slakken

Slakken kunnen een flinke tegenslag zijn in de tuin omdat zij zich graag tegoed doen aan geliefde planten en bloemen, die vaak met veel zorg zijn geplant. Gelukkig zijn er planten die slakken liever vermijden, en dat maakt ze een uitstekend afschrikmiddel voor deze vervelende plaag. Welke planten vinden slakken niet lekker? Daar geven we u graag antwoord op. Als experts in tuinonderhoud Dordrecht weten wij precies wat er tegen dit vervelende beestje werkt. In dit artikel delen we vier plantensoorten die bekend staan om hun vermogen om te beschermen tegen slakken, waardoor uw tuin mooi en gezond blijft, ook wanneer de slakken weer volop opkomen.

Lavendel (Lavandula)

Lavendel is een van onze favorieten. Deze plant ruikt lekker en heeft mooie kleurige bloemen, maar is ook een goed afweermiddel tegen slakken. De sterke geur van lavendel is onaangenaam voor slakken, waardoor ze liever uit de buurt blijven. Planten tegen slakken beschermen met lavendel is dus een slimme zet. Bovendien trekt lavendel ook nuttige insecten aan, zoals lieveheersbeestjes en vlinders. Dat helpt bij het vergroten van de biodiversiteit in uw tuin en is goed voor het milieu.

Salie (Salvia)

Salie is een veelzijdig kruid dat niet alleen gebruikt kan worden in de keuken, maar ook als natuurlijk afweermiddel tegen slakken. De sterke geur van salie is onaangenaam voor slakken en kan helpen om ze op afstand te houden. Planten beschermen tegen slakken door salie te planten is vooral handig rondom kwetsbare planten en groenten. Bovendien is salie een winterharde plant die gemakkelijk te kweken is, waardoor het een mooie toevoeging is aan iedere tuin.

Vingerhoedskruid (Digitalis)

Vingerhoedskruid, ook bekend als digitalis, is een plant die prachtig in bloei staat en die slakken ook graag vermijden. Vingerhoedskruid heeft giftige eigenschappen, die maken dat het gevaarlijk is voor slakken om te eten. Een ideale keuze dus, wanneer de tuin geplaagd wordt door een slakkenplaag. Door de hoge bloemstengels en kleurrijke bloemen is vingerhoedskruid ook voor het oog een mooie toevoeging aan uw tuin. Twee vliegen in één klap dus, door deze plant in de tuin een plekje te geven.

Goudsbloem (Calendula)

Goudsbloemen zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ook effectief in het beschermen tegen slakken. De sterke geur van goudsbloemen is onaangenaam voor slakken, waardoor ze liever wegblijven van gebieden waar deze planten groeien. Daarnaast hebben goudsbloemen het extra voordeel dat ze andere nuttige insecten aantrekken, zoals bijen en zweefvliegen, die op hun beurt kunnen helpen bij het bestuiven van andere planten in de tuin.

Een natuurlijke oplossing voor slakkenproblemen

Met deze vier plantensoorten kunt u uw tuin beschermen tegen slakken op een natuurlijke en effectieve manier. Met name de sterke geur die drie van deze planten hebben, zijn ze een handig afweermiddel. Door een van deze plantensoorten een plekje te geven in uw tuin maakt u de tuin niet alleen nog kleurrijker, maar ook minder aantrekkelijk voor slakken. De planten tegen slakken beschermen doet u dus eenvoudig met deze natuurlijke afweermiddelen, zodat u kunt genieten van een mooie en gezonde tuin zonder de last van slakken. Daarnaast zijn er op deze manier geen agressieve bestrijdingsmiddelen nodig, en kan de natuur haar werk doen.

Kunt u nog wat hulp gebruiken bij het tegengaan van een slakkenplaag of het zomerklaar maken van uw tuin? Wij helpen u graag! Neem contact met ons op voor meer informatie.



Hoveniersbedrijf Baan Hofman, alle rechten voorbehouden. Realisatie door: mVm-Webdesign
--/--